Despre fundatie

 

Fundatia “Sf. Ioan Rusul“ – fundatie ce a luat fiinta in anul 2009 prin deschiderea primului  Centru Social – Camin de batrani – in Jilava , Sos. Giurgiului, Nr. 251 pentru a ingriji si adaposti 24 h/24h persoane in varsta, fara posibilitati materiale  sau fara familie.

Prin serviciile oferite, consideram ca  persoanele varstnice internate, pot trai in liniste, sunt  ingrijite cu daruire intr-un mediu linistit si placut,  beneficiaza de o gama complexa de servicii adaptate necesitatilor varstei si particularitatilor diferitelor boli cu care se confrunta.

Beneficiarii Fundatiei “Sf. Ioan Rusul“ sunt persoane vârstnice ce provin din diferite medii sociale, abandonate, fara familie, cu probleme de sănătate, fără posibilitatea de a se autoîntreţine, care necesita asistenta si ingrijire specifica permanenta si servicii de recuperare si de consiliere psihologica si sociala.

Fundatia ’’ Sf.Ioan Rusul “ se angajeaza prin misiunea sa  sa respecte statutul varstnicului in societate , sa ii ofere o viata mai buna , sa ii asigure ingrijire  si protectie.

Principiile ce stau la baza activitatii Fundatiei “Sf. Ioan Rusul“ sunt:

– asigurarea unui regim de viata adecvat nevoilor batranului;

– respectarea si promovarea interesului superior al persoanei;

– asigurarea serviciului individual in functie de cerintele fiecarei persoane (sanatate);

– asigurarea protectiei fiecarei persoane;

– asistarea batranilor in realizarea si exercitarea drepturilor  lor;

– respectarea pluralismului cultural si religios;

– respectarea integritatii si demnitatii persoanei.

Activităţile desfăşurate  contribuie la realizarea obiectivelor cuprinse în  planurile individuale de servicii pentru creşterea gradului de independenţă a persoanelor varstnice prin valorificarea potenţialului personal, orientare şi integrare. Efectele benefice ale activitatii in domeniul comunitatii sunt functionarea unui serviciu de calitate in domeniul  protectiei sociale a batranilor, crearea unui model de buna practica in domeniul furnizarii serviciilor sociale de asistenta a varstnicilor.

Toate acestea pentru ca:

– tu senior contezi pentru noi:

– ne pasa de nevoile tale;

– avem grija de sufletul tau;

Pentru ca meriti si pentru ca noua ne place sa te rasfatam si sa te vedem fericit!